Kiihtelyksen koulu

Koulumme sijaitsee Pohjois-Karjalassa Kiihtelysvaaran harjanteella n.150 m merenpinnan yläpuolella ja n.40 m korkeammalla kuin kylän alla virtaava Viesimojoki. Joensuuhun on matkaa maanteitse n.35 km. Joensuun suunnasta tultaessa koulumme löytyy, kun nousee ensin jyrkän mäen kirkon ja kellotapulin kohdalle ja jatkaa siitä n.1,5 km Tohmajärvelle päin. Koulumme on osa Kiihtelysvaaran koulukeskusta. Olemme naapuruksia peruskoulun luokkien 7-9 kanssa. Käytämme osin yhteisiä tiloja ja opettajiakin.

Kun lähdemme koululta hiihtämään tai patikoiden retkeilemään, on menomatkalla aina mukava alamäki, mutta takaisin täytyy kiivetä ylöspäin. Ympäristössämme on kaunista luontoa tutkittavaksi ja talvisin oivat hiihtomaastot.

Pienten kyläkoulujen toiminnan lakattua tulee kouluumme oppilaita myös taksi- ja linja-autokyydillä Mäkrän, Palon, Murtojärven, Kuusjärven, Tölpän ja Valkealammen suunnilta. 80% oppilaista asuu kuitenkin kirkonkylässä.

Takaisin etusivulle